Konzultáció, diagnosztika

Esztétikus tömés

Ingyenes konzultáció során állapíthatjuk meg a páciens fogaival kapcsolatos problémák megoldásának módjait.
Néhány helyzetet leszámítva, általában több kezelési és költség tervet is készítünk, így a pácienssel egyeztetve tudjuk megtalálni a számára legjobb megoldást.
A kezelési terv felállításához és a várható költségek kiszámításához mindenképpen szükséges a fogak vizsgálata.
Ennek során tükörrel, és egy finom tapintó műszerrel, a szondával minden egyes fogat nagyon alaposan megvizsgálunk, így már a legapróbb, kezdődő szuvasodások is felfedezhetőek.
A fogászati vizsgálat során mindig elvégezzük a szájüregi rákszűrést is.

Nagyobb fogpótlások tervezésekor előzetesen fényképeket készítünk az arcról és lenyomatot veszünk a fogakról, így a gipszmintát elemezve (a fogtechnikust is bevonva) optimálisan tudjuk megtervezni a kezelést.

A legtöbbször szükség van röntgen felvételek készítésére is. Ha csak egy-két fog állapota kérdéses, akkor úgynevezett kis röntgent készítünk.
Ha pedig az egész fogazat állapotára vagyunk kíváncsiak akkor panoráma röntgenre van szükség.
Így a felszínen nem látható elváltozások, gyulladások jelei is észrevehetőek.
 Bölcsességfogak eltávolításához, bonyolultabb gyökérkezeléshez, fogbeültetéshez vagy csontfelépítések tervezéséhez néha szükség lehet úgynevezett CBCT felvétel készítésére, ami 3D-ben sokkal több információt ad a fogak és az állcsontok területéről a hagyományos röntgen vizsgálatokhoz képest, bár a vizsgálat némileg nagyobb sugárterheléssel jár.

Ezek a diagnosztikus lehetőségek mind rendelkezésre állnak rendelőinkben.

Kérjen időpontot most!

1000 characters left