Fogpótlások

híd implantátum

Korona vagy híd

Ha a fog annyira károsodott, hogy a tartós és esztétikus helyreállítása nem lehetséges fogtöméssel, vagy esetleg egy vagy több fog már hiányzik, akkor koronát vagy hidat kell készíteni.

Ennek során a foga(ka)t a megfelelő mértékben előkészítjük, “lecsiszoljuk”. Ezután szilikongyurmás lenyomatot és harapást vesz a fogorvos, meghatározza a fog színét, esetleg fotókat is készít a lehető legtökéletesebb végeredmény elérése érdekében.

Ezután a fogtechnikus a laborban elkészíti a fogművet, ami ma már készülhet cirkóniumból, litium-diszilikát kerámiából, de a hagyományos fémkerámiai megoldások is nagyon szépek és strapabíróak.
A koronát, hidat először ideiglenes ragasztóval rögzítjük, majd néhány napos viselés után szükség esetén korrigáljuk a fogművet a végleges ragasztás előtt.
Így biztosítjuk Önt, hogy fogpótlása mind esztétikailag mind funkcionálisan sok-sok évig tökéletes legyen.

Ideiglenes fogpótlás

Mindig gondoskodunk a lecsiszolt, érzékeny fogak azonnali ideiglenes ellátásáról, pótlásáról is. Ezt azért tartjuk rendkívül fontosnak, mert ezzel biztosíthatjuk, hogy a végleges fogpótlás elkészüléséig Ön a lehető legkevésbé legyen akadályozva a mindennapokban. Emellett az ideiglenes fogpótlás a végleges előzetes modelljének is tekinthető, így a szükséges változtatásokat már előre figyelembe tudjuk venni.

kivehető fogpótlás

Kivehető fogpótlások

Ha túl sok fogunk elveszett, akkor már sajnos nem készíthető rögzített pótlás. Ilyenkor részleges- vagy ha minden fog hiányzik-, teljes kivehető fogpótlást (fogsort) kell készíteni.

A részleges, kivehető fogsor vagy fémkapcsokkal, vagy  speciális, patentszerűen működő alkatrészek segítségével rögzül a helyén.

A teljes fogazatot pótló műfogsor az alaplemez igen pontos illeszkedése által a nyálkahártya felületén szívóhatást fejt ki, és így marad a helyén. Ezt a stabilitást fogsor ragasztó alkalmazásával lehet még erősebbé tenni.

Kérjen időpontot most!

1000 characters left